Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar.

När kan jag bli scout?

I Bjärke Scoutkår är du välkommen från det år du fyller 4. Du kan sedan fortsätta vara scout resten av ditt liv…

Läs nedan om de olika åldersgrupperna och vem du kan ta kontakt med vid frågor.

Du är välkommen när som helst på terminen för att testa scouting. Ring gärna innan.

Är du mellan 4-7 år? –> Familjescout

Laila Freiholtz har hand om denna grupp. Här är det barn ihop med en förälder/vuxen som deltar. Ring Laila 0707 – 565 103 om du har frågor.

Är du mellan 8-9 år? –> Spårare

Laila Freiholtz och Johan Mellgren är ledare för denna grupp. Du kan ringa Laila 0707 – 565 103 eller Johan  0702 – 325 725.

Är du mellan 10-12 år? –> Upptäckare

Fredrik Kjell och Maria Engelin är ledare denna grupp. Du kan ringa Fredrik 0708 – 744 895 eller Maria 0708 – 344 195 om du har frågor.

Är du mellan 12-15 år? –> Äventyrare

Tobias Berglund är ledare för denna grupp. Du kan ringa honom på 0708 – 671 253 om du har frågor.

Vi finns även på Facebook –> Sök på Bjärke Scoutkår eller klicka på länken nedan

Glöm inte att gilla och dela vår sida!

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

I scouterna får du möjlighet att testa på mycket du inte skulle gjort annars. Vi upplever nya saker, lär oss många nya saker och träffar många nya kompisar.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker